- Koyacağınız fotoğrafların iyi çekilmiş fotoğraf olmaları
- Fotoğrafların blog içinde düzgün sunulması.
Birinci kısım, fotoğraf makinenize, sizin çekim becerinize, ışığa vs bağlı. Burada buna değinmeyeceğim. Daha iyi fotoğraf nasıl çekilir diye araştırdığınızda bilgi edinebilirsiniz.
İkinci kısma gelecek olursak yerli ve yabancı iyi blog diyebileceğim bloglarda da gözlemlediğim ve şahsen iyi bulduğum özellikeri maddeleyeyim.
- Öncelikle yazınızda bir resim mi birden fazla mı resim olacak. Eğer bir tane olacak ise genelde başlığın hemen altına yazıdan önce konulmasında fayda var. Eğer birden fazla olacak ise konuya giriş mahiyetinde bir resim, ardından biraz yazı ve ondan sonra diğer resimler konabilir. Diğer resimlerin arasında yazı olabilir de olmayabilir de.
- Blogun tamamında aynı en-boy oranına sahip ve aynı şekilde (aynı tip çerçeveli, üzerindeki yazısı aynı fontlu) fotoğrafların konulması bloga bir bütünlük verecektir. Editör panelinizde resim eklediğinizde size resmin büyüklüğünü soracak. Küçük orta büyük veya çok büyük şeklinde. Bu seçeneği tüm yazılarınızda aynı şekilde seçin.
- Yine büyüklükten başka resmin konumu da önemli. Orta sağ sol ayarlarından birini seçip tüm yazılarınızda o ayarı koruyun. Eğer resmin içinde birden fazla resim varsa, kimi sağda kimi ortada vs olmasın. Hepsi aynı konumda seçili olsun.
- Bazı blog temalarının yazı alanları çok geniş değildir. Yazı yayınlandığında bloga bakınca resimler yazı alanından yan kısımlara taşmış görünebilir. Bu hiç hoş olmayan bir görüntüdür. Bu durumda yazıya koyacağınız resimler yazı alanınızdan büyük olmamalıdır.
- Yine resimlerinizin yan dönmüş, ters dönmüş olması gibi görüntüler hoş gözükmeyecektir.
Bir sonraki yazıda resimlerinizi bir editör yardımıyla nasıl düzenleyeceğinizi, temel gereksinimleri ve dikkat çekmek için neler yapılabileceğinden bahsedeceğim.
0 yorum:
Post a Comment